Ίδρυση πολιτικού φορέα Ελλήνων

ΤΙ ΛΑΘΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

ΣΥΝΗΘΗ ΛΑΘΗ

Αναφέρω τα λάθη που ακούω συχνά σε συζητήσεις του Ελληνοπρεπούς χώρου και παραθέτω τα σχόλιά μου :

1) ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ» .

Σχόλιο : Απ’ όσο γνωρίζω οι αρχαίοι δεν μας άφησαν μια γραπτή λίστα με τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού Πνεύματος .
Εμείς , οι σύγχρονοι συνεχιστές των αρχαίων , είμαστε ο καθένας μας ένα κύτταρο μέσα σε έναν μεγάλο Ελληνικό Εγκέφαλο . Ένα κύτταρο του δικού μας εγκεφάλου κατέχει 1/100.000.000.000 της γνώσης ολόκληρου του …εγκεφάλου . Ασφαλώς ένα μεμονωμένο κύτταρο δεν μπορεί να ισχυρισθεί οτι «Ξέρω ποιά είναι η σωστή οδός για να λύσουμε το πρόβλημα» . Το κάθε κύτταρο απλώς συνεισφέρει ό,τι καλύτερο έχει χωρίς να γνωρίζει τί απόφαση θα λάβει τελικά ο εγκέφαλος .

Έτσι και εμείς οφείλουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες ιδέες μας . Ποιές θα γίνουν αποδεκτές απο τον Ελληνικό Εγκέφαλο δεν το ξέρουμε . Ούτε μπορούμε να προβλέψουμε τί πολιτική θα ακολουθήσει ο Ελληνικός Εγκέφαλος . Οι πετυχημένες ιδέες θα γίνουν μιμίδια και θα κατευθύνουν την δράση του Ελληνικού Εγκεφάλου ( βλέπε http://pythas.t35.com/mimid.html )
Η δική μου γνώμη επι του θέματος είναι οτι το Ελληνικό Πνεύμα δεν είναι να αντιγράφουμε στις λεπτομέρειες τους αρχαίους . Η ουσία του Ελληνικού Πνεύματος είναι οτι θέτει ερωτήματα που δεν διανοήθηκαν να θέσουν άλλοι και δίνει απαντήσεις που καταπλήττουν τους πάντες .

Παραδείγματα : Ο Πλάτων έθεσε το πρωτότυπο ερώτημα «ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ , ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΩΝ , ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ;» .
Ο Αριστοτέλης έθεσε το πρωτότυπο ερώτημα «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ; » Έτσι γεννήθηκε η Λογική .

———————————————————–

2) ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ» . ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Σχόλιο : Αν δεν συνομιλήσεις μαζί τους θα μείνουν για πάντα «νεοσύλλεκτοι» . Ποιός θα τους μάθει τί εστί Ελληνικό Πνεύμα ; Μόνοι τους θα το ανακαλύψουν ; Κανείς μας βέβαια δεν έχει πιστοποιητικό σοφίας υπογεγραμμένο απο θεούς . Όσοι όμως υποπτεύονται οτι γνωρίζουν κάτι παραπάνω , οφείλουν να πλησιάζουν τους άλλους και να το διαδίδουν . Μη περιμένετε να σας ανακαλύψουν οι άλλοι και να σας παρακαλέσουν γονυπετείς να τους φωτίσετε . ΕΣΕΙΣ θα πάτε και θα προσπαθήσετε να παραβιάσετε κλειστές πόρτες ( αν χρειαστεί ) για να προσφέρετε ΔΩΡΕΑΝ αυτό που κατέχετε και το θεωρείτε αξιόλογο .
Οι «αξιωματικοί» οφείλουν να συχνάζουν στα μέρη που υπάρχουν «νεοσύλλεκτοι» . Διότι άν οι Έλληνες αξιωματικοί εγκαταλείψουν τους νεοσύλλεκτους , άλλοι χλαμυδοφόροι ( χρηματοδοτούμενοι εκ Μπρούκλιν ) θα προσπαθήσουν να υφαρπάσουν το στράτευμα !

————————————————————

3) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝAΣ . ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
Ποιός άραγε δικαιούται να λέγεται Έλλην ; Καταθέτω την ιδέα μου που είναι :
Κάθε μέλος της Λευκής Φυλής που αισθάνεται το ιερόν ρίγος όταν βλέπει τα σύμβολά μας ( Δελφικά Έψιλον , μαιάνδρους κλπ ) δικαιούται να λέγεται Έλλην .
Κάθε Έλλην καλό είναι να διαθέτει αντιχριστιανικό λόγο , φιλοσοφικό λόγο και πολιτικό λόγο . Η Φύση όμως δεν προίκισε όλους με όλα αυτά τα προσόντα . Σε κάποιον μπορεί να έδωσε μόνο εύστοχο αντιχριστιανικό λόγο . Ο καθένας θα προσφέρει το καλύτερο που μπορεί .

——————————————————–

4) ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

Σχόλιο : Όλοι είμαστε υπηρέτες του Ελληνικού Ιδεώδους . Δεν με νοιάζει άν το άτομό σου έπαθε ηθική ζημιά . Εδώ διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας και εσύ μιλάς για την προσωπική σου ηθική ζημία ; Οφείλεις να έρθεις στην συνάντηση και να προσφέρεις ό,τι καλύτερο έχεις . Οφείλεις να γνωστοποιήσεις την ανάρμοστη συμπεριφορά ώστε να έχουμε υπ’ όψιν μας τον παραπτωματία και να δάσουμε αναλόγως .
——————————————————–

5) ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ . ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ

Σχόλιο : Αν δεν έρθεις στην συνάντηση , θα έρθουν μόνο οι κακοί άνθρωποι και θα την υποβαθμίσουν με την παρουσία τους . Και αφού ξέρεις πολλά για το παρελθόν τους γιατί δεν τα γράφεις ; Γιατί δεν τα κοινοποιείς ; Πώς θα προστατευθούμε εμείς οι υπόλοιποι; Ο ιστορικός του μέλλοντος πώς θα μπορέσει να καταγράψει την ιστορία του κινήματός μας εάν δεν έχει τα γραπτά των πρωταγωνιστών ;

——————————————————-
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
pitago99@gmail.com

Αρχική σελίδα : http://pythas.t35.com/index.html

Advertisements

20/11/2010 - Posted by | Ελλήνων θέματα, Θέμα ασφαλείας ελλήνων, Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: