Ίδρυση πολιτικού φορέα Ελλήνων

Όταν η λέξη οικονομία από φως γίνεται σκοτάδι

Η οικονομία είναι η τέχνη της διαχείρισης των εσόδων και εξόδων ενός σπιτιού, ενός ιδιώτη ή ενός κράτους με σκοπό την αποταμίευση. Η ετυμολογία της πηγάζει από τις λέξεις «οίκος» που σημαίνει κατοικία και «νόμος», που σημαίνει κανόνας που ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η Εστία ως θεά της εστίας, της οικιακής ζωής και της οικογένειας λάμβανε την πρώτη προσφορά σε κάθε θυσία στο σπιτικό και φυσικά προστάτευε την οικία των Ελλήνων. Ωστόσο σήμερα με τη…

βαρβαρότητα που υπάρχει οι χριστιανοί πιστεύουν ότι προέρχονται από τους πιθήκους και όχι από τους Ολύμπιους θεούς, ενώ η λέξη «οικονομία» μεταφράζεται ως επιστήμη που μελετά τα φαινόμενα που αφορούν την παραγωγή, τη διανομή και την κατανάλωση.
Υπενθυμίζω λοιπόν στους Έλληνες ότι κάποτε ήταν Φυσιολάτρες και λάτρευαν τα βουνά, τις λίμνες, τις πήγες και τις Νύμφες τους, ενώ τρέφονταν από τη μητέρα Γη και τα αγαθά της και όχι από τρίτους. Ο σύγχρονος υλιστικός και καταναλωτικός τρόπος ζωής διέλυσε τη συνείδηση των ανθρώπων και μόλυνε βαρύτατα το φυσικό περιβάλλον. Σήμερα λοιπόν μετριούνται ως καταναλωτές και όχι ως άνθρωποι. Οι άντρες εξαρτώνται από τα υλικά αγαθά που φθείρονται συνεχώς προκειμένου να τα ανανεώνουν και να κινείται το εμπόριο, ενώ οι γυναίκες προβάλλονται ως αντικείμενα προς εκμετάλλευση όπου οι διαφημιστές αλλάζουν τη μόδα συνεχώς, προκειμένου να απορροφούν το εισόδημά τους και να στηρίζεται η κατανάλωση.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο στόχος της αποταμίευσης εξανεμίζεται ουσιαστικά και η πνευματικότητα του ανθρώπου γίνεται κατανάλωση και επίδειξη υλικών αγαθών, αλλά όχι πλούτου. Δεδομένου λοιπόν ότι οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται από την προσωπικότητά τους και όχι από τα χρήματά τους, υπενθυμίζω ότι ο μέγιστος πλούτος του κόσμου είναι η ίδια η γνώση. Η γνώση είναι η αρχή και το τέλος της εξέλιξης του ανθρώπου και η βάση της έχει θεμέλια που ονομάζονται παιδεία. Όλα λοιπόν, ξεκινούν από την παιδεία του ανθρώπου και αν ο γενετικός του κώδικας είναι καθαρός και προέρχεται από υγιείς Έλληνες, τότε είναι βέβαιη η επιτυχία του.
Στο σημερινό κόσμο όμως όπου η καταγωγή, το αίμα και ο πολιτισμός του ανθρώπου έχουν αντικατασταθεί από την καταναλωτική δύναμη του, είναι δύσκολο κάποιος να πιστέψει τον πλούτο σε γνώση που υπήρχε στην αρχαιότητα. Η οικονομία σήμερα ελέγχεται από κεντρικούς εκτυπωτές, που τυπώνουν χαρτονομίσματα για υποτιθέμενα αποθέματα χρυσού που όμως δεν υπάρχουν. Αυτό σημαίνει ότι η παγκόσμια οικονομία είναι μια αυταπάτη που δανείζει, επενδύει και δαπανά πλούτο που δεν υπάρχει. Οι λογιστικές ατασθαλίες είναι συνηθισμένες και όταν τα λογιστικά βιβλία δεν κλείνουν, τότε έρχεται το χρέος να προστεθεί. Καθώς λοιπόν η Ελλάδα κυβερνάται από αγράμματους, ψυχασθενείς και κλέφτες, όπου το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν το χρέος και τις επενδύσεις του κράτους σε τεχνολογίες που δεν βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά μόνο δημιουργούν θέσεις απασχόλησης προσωρινά, είναι πλέον καιρός να μιλήσουμε για μετακίνηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός των αστικών κέντρων. Η επιστροφή στη φύση θα υπενθυμίσει στους Έλληνες από που κατάγονται και τι ακριβώς σημαίνει ποιότητα ζωής. Άρα λοιπόν δεν φταίνε μόνο οι ξένοι τραπεζίτες και το ΔΝΤ που εκμεταλλεύονται την Ελλάδα, αλλά φταίνε κυρίως οι δικοί μας πολιτικοί και ειδικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Νέα Δημοκρατία που διέλυσαν τον Ελληνικό κόσμο της αρχαιότητας, τη συνείδηση και το θεσμό της οικογένειας που κληρονομήσαμε. Οι χριστιανοί είναι που ταπείνωσαν τον Έλληνα και αποκεφάλισαν τους φιλοσόφους μας. Οι σύγχρονοι αργότερα φρόντισαν να κλέψουν όλα τα χρήματα του υπουργείου πολιτισμού και τελικά να μην αναστηλωθούν ποτέ τα αρχαιοελληνικά μας μνημεία. Η πτώχευση λοιπόν της Ελλάδας υπήρξε κυρίως πνευματική και όχι οικονομική, καθώς δεν είμαστε όλοι ιουδαιοχριστιανοί. Όσο μας καταράσσονται οι χριστιανοί και δεν μας αναγνωρίζουν, τόσο μεγαλύτερος σκοταδισμός και αρρώστια θα υπάρχει γύρω τους. Άλλωστε υπάρχουν τόσοι πολλοί φιλέλληνες στο εξωτερικό που λατρεύουν τον αρχαιοελληνικό τρόπο ζωής που δεν μας ενδιαφέρει η άποψη των σύγχρονων κατοίκων της Ελλάδος. Για όσους λοιπόν αρέσκονται να δανείζονται και να δημιουργούν περισσότερο χρέος για τον Ελληνικό λαό, παινεύοντας για τα διδακτορικά τους, τους υπενθυμίζουμε ότι οικονομία σημαίνει αποταμίευση και όχι αύξηση δαπανών και ΦΠΑ.

Εν αρχή ην ο λόγος
Διόνυσος (Ιωάννης) Παπαστράτος

Ελλήνων Πολιτεία

Advertisements

19/12/2010 - Posted by | Οικονομική πολιτική, Πολιτισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: